Bij Donkiz gebruiken we onze eigen cookies om onze service te verbeteren en zo kunnen onze users ingelogd blijven. Als je wil blijven 'surfen' op Donkiz, nemen wij aan dat je het eens bent met het gebruik van de cookies. Voor meer informatie >>
 

Home


Bedrijf

Donkiz is een service van Sight'Up. Sight'Up werd opgericht in 2000 met het oog op de ontwikkeling van radicaal nieuwe toepassingen op het vlak van kunstmatige intelligentie voor het doorzoeken van het Internet. Het bedrijf is houder van een wereldwijd octrooi voor het ""selecteren van attributen voor korte en gevarieerde teksten"" en die kunstmatige intelligentietechnologie vormt het hart van de Donkiz zoekmachine.

Het bedrijf verwierf snel een internationale reputatie en biedt attributen extractietechnologie voor de zoekmachines Kelkoo, Yahoo Shopping en LeGuide Group in 14 Europese landen.

Wij werken in nauwe samenwerking met labo's gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie en in het bijzonder met het Frans nationaal centrum voor wetenschappelijk onderzoek, het befaamde CNRS. Sight'Up won de IE-Club ""Innovation Leader"" award en het Donkiz-project wordt gesteund door de overheidsorganisatie voor innovatiesteun: Oséo-Anvar.

De hoofdzetel van Sight'Up is gevestigd in het hart van het landelijke Isère, temidden van het groen, de rust en kalmte en de ezels of ""donkeys"" (vanwaar de fonetische naam Donkiz is afgeleid).

Meer informatie over Donkiz in de media en persberichten vindt u in de rubriek Pers. Bedrijfsnieuws, informatie en advertenties zijn ook beschikbaar op onze blog (in het Frans).

Aarzel niet ons te contacteren
mocht u bijkomende informatie wensen.
Over de oprichters
De oprichter van Sight'Up en Donkiz is Franck Bigalet. Hij is ook mede-oprichter van Métanoïques, een bedrijf gespecialiseerd in IBM-Domino technologieën voor het Internet. Métanoïques werd in 2000 overgenomen door de Stéria Group.
Bezoek de blog van Franck Bigalet: DonKeyWord